Kölcsönösen segítjük egymást apostoli törekvéseinkben
Bízunk az isteni gondviselésben
Másokat elvezetünk Isten igaz megismerésére
Másokat is bekapcsolunk a missziók művébe
további képek

Gyalogos Zarándoklat Czestochowába

A Fekete Madonnához

Várunk benneteket szeretettel 2022. augusztus 5-12. között!

A Czestochowa városban található Jasna Góra-i pálos kolostor Lengyelország legnagyobb tisztelettől övezett zarándokhelye. Itt található Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a czestochowai Fekete Madonna ikon. Ide zarándokolunk el, 14. alkalommal 2022. augusztus 5-12. között. 

A Jasna Góra-i kolostor számos magyar vonatkozása van. Nevét is a magyar pálosoktól kapta, akik Szent Lőrincről nevezett anyaházuk nevéből kölcsönözték. Ennek helyét jelölték így: In Claro Monte Budensi (a budai Fényes Hegyen).

A kolostor évszázadok óta zarándokhely, Szűz Mária jelenlétének és a Mária-ikonnak számos csodát tulajdonítanak. Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a főbúcsút tartják Czestochowaban. Oda a távolság függvényében indulnak a zarándokok Lengyelország minden tájáról.

"A zarándoklat hitből fakadó együttlét, melynek célja, hogy hitünket, keresztény elkötelezettségünket az Egyház közösségében megerősítsük, hogy őszinte szívvel Istent keresve előrehaladjunk életünk zarándokútján."

A zarándoklat kifejezetten vallásos jellegű. Ez kifejeződik a napok beosztásában is; ehhez méltó részvételt kérünk mindenkitől. A napok „lelki gerincét” a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság adja meg. Emellett természetesen alkalom nyílik a mély beszélgetésekre, az ismerkedésre és a vidámságra is.

Miért vállaljuk a zarándoklást?

Zarándokolunk, hogy kérjünk az Istentől különböző kegyelmeket: hogy jól döntsünk az élethivatásunkat illetően, hogy felvegyenek az iskolába, a szeretteink egészségéért, megtéréséért...

Zarándokolunk hálából az Istentől kapott kegyelmekért, a jóért, melyben részesültünk...

Zarándokolunk, hogy kifejezzük szeretetünket az Isten iránt, hogy tanúságot tegyünk a szeretetünk, a hitünk mellett.

Az égi Édesanyánkhoz zarándokolva elmélkedünk az ő személyén, életén, útján. Ő példát ad számunkra Krisztus követésére, az Istennek való teljes átadásra.

"Minden zarándoklatban egyszerre van benne az elszakadás és a visszatérés. Fizikai és lelki értelemben egyaránt. Eltávolodom a rossz szokásaimtól, a lehetetlen viselkedésemtől, a zűrös múltbeli ügyeimtől. Visszatérve pedig egészen új szemmel láthatom a dolgaimat, tisztul a kép a magam és a környezetem jövőjéről. Mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a friss látásra."Elszakadás a mindennapi valóságunktól segít elcsendesedni, összpontosítani figyelmünket a dolgokra, melyekkel vagy nem tudunk, vagy nem akarunk foglalkozni a hétköznapi életünkben. A zarándoklat ad hozzá kiváló lehetőséget.

Miért jó zarándokolni?

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: 

Miklusiak Kristóf SDS atya  Tel.: 30 / 737 19 07,  email:  krzysztof.miklusiak@mailsds.org


JELENTKEZÉS: salvator.zarandok@gmail.com

A zarándoklat létszáma logisztikai okok miatt (szállás, tisztálkodás stb..) korlátozott! Aki szeretne részt venni az úton, az minél előbb jelezze a megadott emailcímre. Ha megvan a létszám, a további jelentkezők várólistára kerülnek. Ha a zarándoklatot visszamondod, ezt időben jelezd, kérlek, hogy a várólistán lévő jelentkezőket értesíteni tudjuk.

© 2014, Salvator.hu