Kölcsönösen segítjük egymást apostoli törekvéseinkben
Bízunk az isteni gondviselésben
Másokat elvezetünk Isten igaz megismerésére
Másokat is bekapcsolunk a missziók művébe
további képek

Tudnivalók

Fontos gyakorlati tudnivalók mielőtt elindulnál a zarándoklatra: 
"A zarándoklat hitből fakadó együttlét, melynek célja, hogy hitünket, keresztény elkötelezettségünket az Egyház közösségében megerősítsük, hogy őszinte szívvel Istent keresve előrehaladjunk életünk zarándokútján."

TÚRAFELSZERELÉS: nagy hátizsák, kis hátizsák (napi holminak), jól bejáratott cipő, szandál (kötelező), hálózsák, nap ellen sapka, esőkabát, személyes iratok (személyi- és diákigazolvány, Európai Egészségbiztosítási Kártya), szentolvasó, elemlámpa, polifóm.

RUHANEMŰ: vastag és vékony zokni, meleg pulóver, póló, ing (nem ujjatlan), fehérnemű, legalább térdig érő szoknya vagy rövidnadrág (a jó ízlést és a zarándoklat vallásos jellegét ne sértse...). Érdemes becsomagolni egy ünneplőt is, melyet a kegyhelyen fel tudsz venni.

EGYÉB: sárga énekeskönyv, Hozsanna énekeskönyv, saját gyógyszer, kötszer, fásli.

Tisztálkodási felszerelés, vécépapír.

Az étkezéshez: tányér, kanál, kulacs, bögre/pohár, kés.

SZÁLLÁS: Legtöbbször iskolákban, tornateremben vagy tantermekben (lehetőleg férfiak és nők külön), a padlón. Néha családok hívhatnak meg otthonaikba. Sátorban alvás nem lesz, nem kell sátor.

Krakkóban foglalunk szállást egy szerényebb szállodában, viszonylag közel a Bazilikához. Mindenki maga dönti el meddig marad Krakkóban, mivel a zarándoklat a zárónapon a Szentmisével ér véget. Krakkói szállás költsége kb. 6000Ft/fő/éj.

ÉLELMEZÉS: Biztosítva lesz kenyér, vaj, zöldség valamint tea és víz. Naponta lesz egy főtt étel (ebéd). A többiről mindenki maga gondoskodik, hazulról hozott ennivalóval. Nem mindig lesz lehetőség bevásárolni!!!

Tisztálkodási lehetőség: a nap végén van. Iskolákban zuhanyzók.

CSOMAGSZÁLLÍTÁS: a teherautó szállítja naponta a szálláshelyre. Nekünk csak a napi felszerelést kell vinni (étel, esőkabát, rózsafüzér, kulacs).

EGÉSZSÉG: Ha valaki gyógyszert szed, a megfelelő mennyiséget hozza magával, az esetleges betegséget be kell jelenteni az orvosi szolgálatnak. Mindazok, akik betegség vagy más fontos ok miatt nem bírják a napi távot beszállhatnak autóba, s előremehetnek a következő szálláshelyre.

UTAZÁS: Hidasnémetire mindenki maga szervezi az utazást, úgy mint hazafelé. A zarándoklat a zárónapon a Szentmisével ér véget, ezért attól függően, meddig szeretnénk maradni Krakkóban, vásárolunk jegyet a buszra vagy vonatra. Érdemes előre váltani jegyet.

http://www.menetrendek.hu/, 

https://www.flixbus.hu/

BIZTOSÍTÁS: Mindenkinek szereznie kell az Európai Biztosítási Kártyát, ami biztosítja az ingyenes sürgősségi ellátást külföldön. Meg lehet kötni az egyszerű utasbiztosítást (arra az esetekre, melyet nem fedez az Európai Biztosítási Kártya).

SZOLGÁLAT: Nekünk magunknak meg kell szerveznünk a biztonságos és tartalmas zarándoklást. Szükségünk lesz egymás segítségére a következő feladatokban: éneklésvezetés, forgalomirányítás, csomagpakolás, rendrakás a pihenőhelyeken.

KÖLTSÉGEK: 15 000 Ft ( Ami a szervezési költségeket tartalmazza, és az utazási költségeket nem)

© 2014, Salvator.hu