Kölcsönösen segítjük egymást apostoli törekvéseinkben
Bízunk az isteni gondviselésben
Másokat elvezetünk Isten igaz megismerésére
Másokat is bekapcsolunk a missziók művébe
további képek

Hirdetések

2020. március 29 – április 4.

Nagyböjt 5. hete.

 

A járvány ideje alatt továbbá szentmisét minden nap megtartom a plébániai kápolnában, melyet interneten, a Youtube-on (Plébánia Galgahévíz) élőben lehet követni. Hétköznapokon 18 órakor, vasárnap pedig 10.30 órakor misézek.

Szentségek kiszolgáltatása (gyónás, áldozás, betegek kenete stb.) és ügyek intézkedése továbbra is lehetséges, telefonegyeztetés után (Kristóf atya: 06 30 737 19 07).

 

Jövő vasárnap Virágvasárnap. Barka szentelés csak vasárnap, mise alatt lesz. Megáldott barkákat, szentmise után kiteszünk Lourdesi barlangnál és azokból nagykeddig egy ágat haza lehet vinni.

 

Kérjük a kedves híveket, hogy önmaguk és mások védelmében az állami és egyházi rendelkezéseket szigorúan betartani szíveskedjenek!

 

Egyházközségünkben elhunytak Vaskó Istvánné Péli Terézia édesanya, akit csütörtökön temettünk el és Bencze Jánosné Mrkva Judit édesanya, akit szombaton temettünk el. Imáinkban Isten Irgalmába ajánljuk elhunyt testvéreinket!

 

Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat!

 

Minden imát és támogatást nagyon szépen köszönünk!

Isten fizesse meg!

Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?

 

A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése nyomán a nyilvános liturgiák március 22-étől elmaradnak. Ezért különösen is fontos, hogy naprakész tájékoztatást nyújtsunk a szentmisék közvetítéséről, hogy a hívek megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.

 

Galgahévíz

Március 22-től, minden vasárnap 10.30-kor, hétköznap minden nap 18 órakor YouTube-csatornán.

 

MTVA – rendkívüli közvetítések

Március 22-én nagyböjt 4. vasárnapi szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n az óbudai Szent József-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Március 29-én nagyböjt 5. vasárnapi szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n az óbudai Sarlós Boldogasszony-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Beran Ferenc plébános.

Április 5-én, virágvasárnap szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kelemen László plébániai kormányzó.

Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától a Duna TV-n a győri Nagyboldogasszony-bazilikából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

Április 12-én, húsvétvasárnap szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Április 19-én húsvét 2. vasárnapi szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kampfmüller Sándor kórházlelkész.

Április 26-án húsvét 3. Vasárnapi szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti békásmegyer-ófalui Szent József-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Szili András plébániai kormányzó.

Bonum TV

Mindennap (magyar nyelven) 8.30: élő közvetítés; 12.00 (ism.), 17.00 (ism.), 20.00 (ism.).

Megtalálható a nagyobb kábelszolgáltatók csatornakiosztásában és nézhető az interneten a www.katolikus.tvoldalon.

 

Szent István Rádió, Eger

Hétfőtől szombatig reggel 7 és 17 órakor, vasárnap délelőtt 10 és 17 órakor az egri Érseki Papnevelő Intézetből.

Hallgatható interneten a www.szentistvanradio.huhonlapon.

 

Magyar Katolikus Rádió

Minden hétköznap reggel 7 órakor, vasárnap délelőtt 10 órakor.

Március 22-től a Kossuth rádió átveszi a katolikus rádió vasárnap délelőtti (10 óra) miseközvetítését.

Hallgatható interneten a www.katolikusradio.huhonlapon.

 

Gyerek-, családos mise

Március 22-től, minden vasárnap, 9 órakor a családoknak, kifejezetten a gyerekeknek szóló szentmisét közvetítenek Miskolcról a Jezsuiták Barátai Facebook-oldalon és a Fényi Gyula Jezsiuta Gimnázium YouTube-csatornán.

© 2014, Salvator.hu